Norsk Derby 2021 | Galoppanalyse.no
Previous
CLOSE
Next

Norsk Derby 2021

august 19, 2021

Den norske derbydagen på Øvrevoll galopp markerer selve kronen på verket i den skandinaviske galoppsommeren. Da er det jo klart at også vi i galoppanalyse.no vil ha noen ord med i laget. Vi har tatt en titt på alle kandidatene, i Norsk Derby 2021. 

Et litt annerledes publikumsfrieri til Norsk Derby 2021!

Vi gjør det litt annerledes den her gangen, da galoppanalyse.no ikke først og fremst handler om våre spådommer eller tips om fremtiden. Det vi er virkelig gode på, det er jo å si noe vettugt om det som har vært. Det er det prestasjonstallene våre gjør. Det å skulle tolke disse tallene igjen, i et forsøk på å gjøre noen kvalifiserte antagelser om hva som kommer til å skje på bakgrunn av det som allerede har skjedd, ja det kan det godt hende at det finnes andre som er enda bedre på enn oss.

Aller helst burde jo denne informasjonen vært presentert i et formprodukt, à la det man finner til løpene i utlandet. Med løpskommentarer, relevante statistikker, mellomtider, og så videre. Det synes vi mangler til løpene her hjemme i Skandinavia, og resultatet er at man har veldig lite å tiltrekke seg nye spillere med. Det er rett og slett for vanskelig å komme inn i ting, til at det føles som noe annet enn et casinospill med verdens dårligste betingelser. Verdens dårligste betingelser får man kanskje ikke gjort så mye med, selv en liten økning i tilbakebetalingsprosent ville jo ikke endret dette, men opplevelsen rundt hva det vil si å løse galoppgåtene – se det kan man jo absolutt jobbe med. 

Det formproduktet finnes ikke enda, så da har vi gjort det nest beste vi kan tenke på. Vi har funnet en måte vi kan dele litt informasjon på, allikevel. Under en gjennomgang av alle årets hester, der vi selv gjør noen analyser av det som har skjedd til nå og forsøker å tenke litt fremover, allikevel (ganske gode er vi jo tross alt på dette, vi også!), finner dere noe spennende. Noe så sjeldent som litt interaktiv galoppinformasjon i Skandinavia. Dere kan velge derbyhest i drop down-menyen, og da vil rapporten oppdatere seg med full record fra vår database med alt som har skjedd for den hesten i årets sesong. Vi har laget en slags autogenerert rapport av det beste løpet og de tre siste løpene, i tillegg til en tabell med alle årets starter. For våre internasjonale venner så har vi valgt å gjøre den på engelsk. Et lite varsko i at softwaren vi bruker er ganske ny og ikke helt feilfri enda, så inntil neste oppdatering av programvare så må vi tolerere at tabeller og eventuelle visualiseringer ikke fungerer så godt fra mobiltelefon. En PC er derfor det aller beste verktøyet, for å studere disse tallene med. 

P.S! Fått med deg tippe-konkurransen? Vi forventer en hard kamp mellom nasjoner i årets Norsk Derby Tipping Comp 2021 ! Det står mye på spill når hele Ledvolten.se m/ venner søker revansje for fiaskoen på den Svenske Derbydagen. Det er bare å bli med, reglene står i forumposten det er linket til over, og forslag må være inne til kl 13 på løpsdagen!

Så til årets kandidater i NORSK DERBY 2021

Disse hesteanalysene er hovedsakelig gjort av Gard.

 1. Stroxx Carlras: 
  Ekstremt imponerende og overraskende seier i Svensk Derby 2021 – viste noe der den ikke hadde vært i nærheten av tidligere. Knuser regelrett juniversjonen av seg selv – og før Svensk Derby sin beste prestasjon – med ca. 18 lengder i mål. Om den løper opp på dette prestasjonstallet (125) igjen blir den særdeles vanskelig å slå for alle i dette feltet, men nå skal den ut på gress, noe den ikke har gjort siden den debuterte skuffende på det underlaget som to-åring. Treneren Rohbach Bonde, som har imponert mange i år, har også best statistikker på dirt-banen, selv om det er klart godkjent også på gress. Dessuten er det ikke til å komme utenom risikoen for bounce – som vi skrev litt om inn til Svensk Derby 2021 her
 2. Runaway Sue: 
  Dette er en hest som virker å skulle ha lang distanse slik den får her. Har bevist at den takler gresset godt, og har en seier på det underlaget på Klampenborg i år. Utviklet seg videre gjennom sommeren og tatt ytterligere et steg på Jägersros dirtbane, stabilisert seg litt, og skal nå tilbake på gress. Kan man håpe på en ny bestenotering av livsbeste så kan det bli en fin plassering.
 3. Checkered Ninja: 
  Debuterte først som 3-åring, og er svært ueksponert. Niels Petersen er en mester i å forberede hestene sine til de største oppgavene, men her ser det ut som han må dra frem magi, og har sannsynligvis bedre sjanser. Men overraskelser kan skje, og med så ueksponert hester som dette så kan man få hakeslepp over rask utvikling – slik som ved Stroxx Carlras i Svenskt! Aldri testet seg over denne distansen.
 4. Lot of Joy: 
  Ser ut som en hest med et stort potensial. Vært på Jägersro og løpt på dirt-banen hele denne sesongen, men debuterte med gressløp hjemme på Øvrevoll, med hvertfall en godkjent prestasjon på det underlaget. Skal tilbake på Øvrevoll-gresset nå. Virker som den skal ha lang distanse for å yte sitt beste, men har fortsatt ikke vunnet – men slått av flere hester som har bevist et veldig høyt nivå både i de løpene de har slått Lot of Joy og i ettertid. Må nok forbedre seg kraftig for å hamle opp med Stroxx Carlras – må slå sitt beste til nå med ca 10 lengder, og sannsynlig å tenke seg at den også kommer til å tape litt mark i svingene til nevnte Stroxx Carlras.
 5. My French Dream: En skikkelig Øvrevollhest som virker å håndtere både gress og dirt like bra. Ble nr 4 bak bl.a. White Heart og Captain Chorus sist ut, og er nok avhengig av å heve seg ytterligere for å kjempe om topplasseringene her. Profilmessig er den slettes ikke verst, men skal være litt for treg. Selv i en av de tregere utgavene av Derby vi kan huske å ha opplevd. Trener Hyldmo har ikke hatt av sine beste sesonger i år akkurat, men en seier her ville jo ha endret på alt. 
 6. White Heart:
  Seier i generalprøven og svært ueksponert. Fikk ingenting servert i løpet sist, og fremstod sterk! Har nok mye mer utvikling i seg etter den prestasjonen sist, og med en god erfaring rikere, så kan den være en kandidat til å ta et enda større jafs. Dog er det fortsatt ca 14 lengder opp til det beste vi har sett av Stroxx Carlras, så er avhengig av å virkelig ha utviklet seg videre. Eller at Stroxx Carlras er en annen hest på søndag. At Carlos velger denne er selvsagt et pluss. Stall Petersen viste storform på den Danske Derbydagen og har hestene i ordentlig god stand – forventer å se White Heart nærme seg Stroxx Carlras kraftig i dette løpet. 
 7. Captain Chorus:
  Vært veldig god og stabil gjennom hele treårssesongen, og i Mai var den kanskje vår favoritt til å vinne. Skulle gjerne ønsket at den tok enda det lille steget og vist at den har enda mer å gå på, men kanskje får vi se den makse ut sitt potensial på søndag. Løp litt “under radaren” sitt beste løp til nå i karrieren i Svensk Derby 2021, og beviste vel på Øvrevoll sist at den har tatt med den fine formen tilbake til moderlandet. Må forbedre seg noe for å vinne, men er absolutt i stand til det. Særlig om løpsopplegget tilsier det. Kanskje hadde de drømt om litt mer regn, for Captain Chorus?
 8. My Birdie:
  Et ubeskrevet blad som kun har løpt to løp i karrieren – et som toåring og et som treåring. Vant årsdebuten ganske overbevisende, men motstanden var ikke allverden. Møter knalltøff motstand her, og skal være mye forbedret for å hevde seg. Vanskelig å forvente noe som helst av denne, vi får kalle den en løs kanon. 
 9. Noble Justice: 
  Denne var meget stabil og god som 2-åring, men utviklingen har kanskje stoppet noe. Har likevel vunnet to knalltøffe løp den siste tiden der den virkelig har måttet jobbe, og det viktigste er jo tross alt å vinne. Prestasjonene i de seirene er likevel 15 lengder bak Stroxx Carlras i Svensk Derby… Forventer at den har et stort uforløst potensiale, så får vi se om vi får se det beste av den nå. Nevnte Niels Petersen er jo ekspert på akkurat dette. 
 10. Zeraphine: 
  Åpnet karrieren med to flotte seire på Øvrevollgresset. Utviklingen har dabbet av, og har til nå fortsatt til gode å løpe bedre enn den gjorde i sitt andre løp ut. Vanskelig å argumentere for at den skal komme ut og forbedre seg med 20 lengder til dette løpet. Er et potensial der som ikke er helt forløst, men at det skal komme som ketchup i Norsk Derby har jeg vanskelig for å se.
 11. All About Us: 
  Nok en Petersen-hest som debuterte sent. Har sett solid ut i sine første løp, og tatt med seg to fine 2.plasser, men ser ut til å holde et nivå under de beste. Ueksponert så kan fint være mye hest der vi ikke har sett.
 12. Purple Ace: 
  For en vanvittig streak på Øvrevoll med 6 av 6 seire. Og det helt på rad. Her ser det vel dessverre ut til å stoppe, da den møter langt tøffere motstand enn den har gjort noen gang før? Har dessuten også gitt litt inntrykk av å være en en hest for kortere distanser enn 2400 meter, selv om den håndterte 2100 meter på dirtbanen på Bro veldig bra i slutten av juni. Det var det siste den gjorde før derby, og det var karrierebeste ratingmessig. Blir spennende å se – er en luring, men med en sånn rad kan den umulig ha verdi.
 13. Mowaaman: 
  Sen debut, svært ueksponert og vanskelig å plassere. Vanskelig oppgave fra spor 13, og blitt slått av flere den møter her i alle sine starter.
 14. Enge Hazard: 
  Vært jevn hele veien og manglet litt utvikling. Ser ut som en hest for litt lavere nivå enn dette.
 15. Alligate: 
  Kom inn veldig sent og debuterte så sent som i Juli. Store forventninger, men skuffet noe i debuten. Langt bedre i sin andre start ut, i derby trial. Vanskelig å si hvilket nivå denne hesten egentlig har inne, og kan fint se for meg at den har utviklet seg mer, men langt opp til favorittene. Og sporet er ikke det beste, det heller. 

Ta ikke vårt ord for det! Gjør dine egne analyser her:

Verdens raskeste brukermanual:

 • På derbydistansen så tilsvarer ett “poeng” i prestasjonstall, altså en enhet av prestasjonstallene våre, omtrent 1 hestelengde i forskjell. En prestasjon på 111, var 1 lengde raskere enn en prestasjon på 110. Bruk dette som en tommelfingerregel når dere handicapper løpene. Den lange forklaringen på hva tallene er basert på ligger her.
 • Vi er jo også opptatt av ground loss. Hvis dere har ideer om hester som kommer til å havne uti sporene, så kan dere tenke at man taper bortimot en lengde for hvert spor / hver lane man er ut fra innerrailen i svingene. Slike ideer kan f. eks begrunnes i våre startspor-statistikker. (P.S: Noen ganger og på noen typer enheter må man refreshe siden en gang til for at startspor-statistikkene skal dukke opp. Vi aner ikke hvorfor, men undersøker problemet.)
 • Husk at treåringer på denne tiden av året er i full utvikling, så hva en hest har gjort, trenger ikke nødvendigvis å avsløre sannheten om hva en hest kommer til å gjøre. Derfor er det en helt egen kunst å tolke prestasjonstall, for 3-åringer. Hva mener du er en god profil for et derbyhåp før et derbyløp? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet dersom du har noen innsikter å dele! Både generelt, og rundt dette derbyet. Spørsmål kan du stille, og.

Kom du hit for galopptips til Derby allikevel !?

Vel, siden det er Derby bjudar vi på!

PS. For galopptips generelt anbefaler vi å sjekke ut sider som www.galopptips.eu, www.ledvolten.sewww.galopptips.se, og www.ovrevoll.no. Her er det alltid tips å finne, av høy kvalitet. Også på forumet vårt og på twitter kan det finnes godbiter, særlig nå i forbindelse med tippekonkurransen vil det virkelig være gode tips å finne der. I starten av en galoppspiller-karriere, bør man lytte til ekspertene! Så bør man stole mer og mer på seg selv, etterhvert. 

Gard: 
 • Jeg spiller et vinnerspill på Stroxx Carlras, og en duo og trippel-kombinasjon med Stroxx Carlras, Captain Chorus og White Heart. Jeg vil også bruke Lot of Joy litt, på tredjeplassen i trippelspillet. Jeg vekter duoene og triplene mine sånn at jeg vinner mest på kombinasjonen Stroxx Carlras foran Captain Chorus.

Aksel:

 • Den mest sannsynlige vinneren av løpet er Stroxx Carlras. På mange måter trenger den bare å være like god på gresset som den var på Jägersro, og å ha bevart formen sin, for å vinne dette løpet. Og så er det selvsagt noen ganger av hundre der det ligger en kanon gjemt i formen. Dette bør man prøve å sette en sannsynlighet på. 70 % sannsynlig? Neppe. 50 % sannsynlig? Neppe det heller, gitt at hesten knapt ville vært en kandidat en gang om man stryker bort innsatsen i Svenskt Derby fra karrieren. 30 %? Ja, da nærmer man seg nok noe som er realistisk. Kanskje enda litt mindre enn det, også. 30 % vinnersjanse tilsier en såkalt implied odds på 3,33. Si at vi låser svaret på 27-28 % i vinnersjanse da. Da må du la oddstavla avgjøre. Det betyr at hvis du får 3,7 i odds eller bedre, er det helt ok at du spiller på Stroxx Carlras som din derbyvinner. Får du 3,5 i odds eller mindre, bør du kanskje lete andre steder. Med mindre du vet noe som jeg enda ikke vet, selvfølgelig ! Det er sånne tips du får av meg 😂
 • Det er jo egentlig i tidligste laget å gi ut noen spilletips for Derby, da vi har få indikasjoner på hvor markedet legger seg. Siden det ikke er V64 til Derby heller, vet vi egentlig veldig lite før litt utpå løpsdagen om dette. Jeg uttalte meg tidligere i år om at vi ikke helt skjønner hva Noble Justice har å gjøre som en mulig derbyfavoritt. Det var den kanskje heller aldri. Som en outsider derimot, så har den virkelig vokst på meg. Årets utgave av Norsk Derby på Øvrevoll er nesten sensasjonelt tregt. Det finnes etablerte, eldre hcp 75-hester som jeg ikke hadde nølt med å slenge med på et trippelspill her i håp om en god utbetaling. Så lavt er nivået. Derfor kan man også tillate seg å tenke litt annerledes. Noble Justice vil være så langt unna et “rating play” som man får det, men man skal ikke være for dogmatiske med disse tallene heller. Stil og kontektst betyr også noe, og jo mer jeg ser bak tallene til Noble Justice, jo bedre liker jeg den. Distansen er et stort spørsmålstegn selvfølgelig, men den virket rett og slett ursterk sist ved at den ikke kreperte på oppløpet etter et beinhardt løp. De fleste hester hadde bukket under for presset der. Når den ser ut til å bli litt forbigått i spillet i tillegg, så er dette en idé så god som noen i et spilleløp det er vanskelig å bli klok på. 15 % vinnersjanse burde den kanskje kunne forsvare? Det betyr isåfall at du kan spille på odds som nærmer seg 7, eller mer. Ta litt lavere enn det også, hvis du virkelig føler den i magen. 
 • Dette løpet kan skrelle skikkelig. Det er såpass lite her, som skiller klinten fra hveten. Det er jo statistisk sett størst sjanse for at det er Niels Petersens mest betrodde hester som også forbedrer seg mest til løpet, men det er slett ikke sikkert. Hvis man har litt teft for de gode historiene, så er det to mulige historier på søndag som også fort kan gi mening oddsmessig. Lot of Joy er en hoppe, og hopper vinner ikke så ofte derby. Men det hender. High As A Kite gjorde det f. eks i 2017, i det som også var en uvanlig “treg” utgave på forhånd. Dog bedre enn i år. Den gangen ble det den første kvinnelige jockeyseieren, med Vanessa Ryall, faktisk i et derby i verden. Det var jo en god historie! I år kan det jo være Jan Erik Neuroth som stjeler overskriftene. Han har jobbet målrettet for å vinne derby på hjemmebanen i mange år, og det hadde det vært veldig lett å unne han. Lot of Joy har en spennende profil på søndag. Slett ikke utenkelig. Her er det vanskelig med noen prosenter. Etter å ha lekt meg litt rundt med alle kandidatene sånn at det totalt ble 100 % vinnersjanse for at noen vinner, det er vel bortimot det eneste vi er sikre på så det er et godt sted å begynne, så står jeg igjen med 9 % sjanse for Lot of Joy. Da trenger du 11 i odds for å støtte Jan Erik i jakten på førstepremien! Den andre historien som hadde vært morsom å oppleve, er den om Purple Ace.  Jeg er ikke så sikker som min bror på at ikke denne kan bli litt bortglemt. Norskopprettet som den er. Det vil jo være smått utrolig, med tanke på at den har gått 6 ganger på Øvrevoll, og vunnet alle. Ikke er det noen skarp utgave av Derby heller. Hadde jeg vært Cathrine Erichsen og Martin Rodriguez, hadde jeg hatt vinnerambisjoner på søndag. Det har de nok også. Prosenten? Tja.. Jeg står igjen med 7 %. Profilmessig er det nesten ingen bedre, i årets utgave av Derby. Det spørs om den står hele 2400 meter, og om den har like mye forberdring i seg som konkurrentene. Med 7 % vinnersjanse trenger du 14 i odds for å spille. Det må isåfall være verdensrekord for en hest som har gått 6 løp på en bane, og vunnet alle sammen.. 

Leave a Reply

Your feedback is valuable for us. Your email will not be published.

Please Wait...