Startspor-statistikker etter antall seire, for Øvrevoll, Svensk Galopp og Klampenborg | Galoppanalyse.no
Previous
CLOSE
Next

Litt smartere med galoppanalyse.no

STARTSPOR-STATISTIKKER FOR ØVREVOLL, KLAMPENBORG OG SVENSK GALOPP

Startspor-statistikker forteller mye, men ikke alt. 

Løp kan både tapes og vinnes i svingene, da korteste vei til mål ikke sjelden også er den raskeste. Hester kan gjøre sine livs løp men allikevel ikke rekke frem, dersom man gir bort for mange lengder med vide svinger. I Skandinavisk racing opplever vi at jockeyer og trenere i gjennomsnitt kanskje er litt mindre bevisste på akkurat dette enn i internasjonal racing, der “ground consciousness” virkelig er en ting, men vi har unntak. Flere av våre mest suksessfulle trenere og jockeyer på Øvrevoll, Klampenborg, Göteborg, Jägersro og Bro Park skiller seg litt ut på dette punktet. 

Samtidig er alle baner ulike, avstand fra startluker til første sving varierer, og noen baner har oftere et “bias” som kan gjøre det gunstig å løpe lengre mot å få en spesiell type posisjon, og så videre. Det er heller ingen regler, uten unntak. Noen distanser løpes dessuten sjeldnere, som gjør at tilfeldighetene i statistikker får bedre betingelser for å lure oss. 

Startspor-statistikker er derfor aldri noen fasit eller hard sannhet – men de har nok en del å lære bort allikevel.

Denne statistikken tar utgangspunkt i sesongene 2017, 2018, 2019, 2020, og 2021 til og med juni.

En brukerveiledning finnes her.

NB! Det kanskje aller viktigste å huske på når man leser akkurat denne statistikken, er allikevel dette med field size. Ettersom man her bare teller opp seire fra ulike spor, så vil de innerste sporene se uproporsjonalt bra ut fordi det er langt flere løp med bare 6-7 hester, enn med 15 hester. Bruk derfor seiersprosenten aktivt når du vurderer tendensene. Vi har også laget en alternativ visualisering, der vi bruker seiersprosent og ikke antall seire, som vår Y-akse